top of page

tirs. 12. mar.

|

Thisted

Gro Selv systue i Thisted

Kom til åben systue i Plantagehuset i Thisted for unge mellem 16-25 år. GRO SELV og lokale Mathilde er gået sammen om et forløb af otte tirsdage fra 15.00 - 18.00. Her vil der være mulighed for at komme og sy sit eget tøj af reststof eller upcycle gammelt tøj fra klædeskabet.

Tilmeldingen er lukket
Se andre events
Gro Selv systue i Thisted
Gro Selv systue i Thisted

Tid og sted

12. mar. 2024, 15.00 – 18.00

Thisted, Plantagevej 18, 7700 Thisted, Danmark

Om eventet

Kom til åben systue i Plantagehuset i Thisted for unge mellem 16-25 år. GRO SELV og lokale Mathilde er gået sammen om et forløb af otte tirsdage fra 15.00 - 18.00. Her vil der være mulighed for at komme og sy sit eget tøj af reststof eller upcycle gammelt tøj fra klædeskabet. Vores tilgang er bæredygtig og vi vil derfor f.eks. indkøbe materialer i genbrugsbutikker. Man må også meget gerne tage egne materialer med! Der vil være kaffe på kanden og man må svinge forbi så mange tirsdage man vil! Der er ikke noget binding/tilmelding, men tryk gerne ‘deltager’ på de datoer du dukker op, så vi har en idé om hvor mange vi bliver

Der er symaskiner, så du behøver ikke at medbringe din egen.

KLIMAVIDEN OM TØJFORBRUG OG TEKSTILINDUSTRIEN

Tekstilindustrien skaber et kæmpe pres på jordens ressourcer og er en af de industrier, der forurener allermest. På verdensplan udleder tekstiler 8-10% af de globale CO2-udledninger, svarende til ca. 1,2 mia ton CO2, hvilket er mere end hele flytransporten og søtransporten tilsammen. På globalt plan er tekstilproduktionen mere end fordoblet fra 2000-2015, og man regner med at denne vækst vil fortsætte frem til 2030.

Det er især syntetiske fibre, såsom polyester og akryl, som er i kraftig vækst, og udgør hele 62% af den globale tekstilproduktion i dag. Syntetiske fibre bliver primært udvundet ved brug af fossile brændsler som olie og gas, og har et stort energiforbrug. Modeindustrien står for det næststørste forbrug af vand i verden. Der bliver i gennemsnit brugt ca 13.000 liter vand til at producere én t-shirt, og under produktionen er der stor risiko for vandforurening pga. kemikalier og mikroplast fra tøjet, som bliver skyllet ud i vandmiljøet.

Danskerne er en af de befolkningsgrupper, der køber allermest tøj i verden. Hver dansker forbruger i gennemsnit 40 kg tøj og tekstiler årligt. En stor del af tøjet bliver dog smidt ud hvert år, hele 11 kg tøj. Kun 1% af alt tøj, der bliver smidt ud, bliver genbrugt på global plan. Resten ender på lossepladser eller bliver brændt. Hvert år sender forhandler og tøjproducenter 677 ton nyt tøj til forbrænding - det svarer til 2,7 mio. t-shirts (Svanemærket, 2024).

Du kan altså hjælpe kloden gevaldigt ved at ændre dit tøjforbrug, og f.eks. reparerer dit tøj frem for at købe nyt, eller sy dit eget ud af genbrugsmaterialer <33

Støttet af Tuborgfondet og SparNord Fonden

Del dette event

bottom of page