top of page

Klimavenlig ferie

Opdateret: 3. jun. 2020

Du behøver ikke rejse om på den anden side af jorden for at få sol, kultur og afslapning. Læs med her og få vores bedste bud på flyfri ferier.


7 forslag til en mere klimavenlig ferie

Grundlaget for en god ferie kan bestå i at have god tid til at lave ingenting, at være sammen med mennesker, vi holder af og at opleve og udforske nye steder. Med inspiration fra flere GRO SELV'ere er her 7 bud på hvordan, du stadig kan opnå en høj feriestemning, uden at gøre brug af flyveren:


1.

Højskolekursus: Hvorfor ikke bruge sin ferie på at fordybe sig i ens interesser og samtidig møde nye mennesker og få serveret lækker mad? De fleste højskoler tilbyder ugekurser fra 1 - 7 uger henover sommeren. Find et kursus der passer til dine interesser på højskolerne.dk


2.

Togferie: Udforsk Europa og tag toget sydpå til solrige strande, kulturelle metropoler eller betagende bjerglandskaber. Få flere tips til togrejsen i vores guide her.


3.

Frivillig på et landbrug: Har du grønne fingre eller kunne du godt tænke dig at få det? Så kunne et ophold på et økologisk landbrug være en mulighed. For ca. 4-6 timers hjælp på en lokal gård (alt afhængigt efter sted), får man til gengæld kost, logi og et indblik i livet som landmand. Tjek WWOOF ud, som guider dig til både danske såvel som landbrug i Europa, hvor man kan være frivillig.

4.

Cykelferie: At opleve Danmark på cykel, er ikke kun en billig ferieform, men også den naturskønne rejse, som nemt kan kombineres med togrejsen ned gennem Europa, hvis du ønsker at komme lidt længere væk. Få flere tips til planlægningen af cykelferien i vores guide.


5.

Vandreferie: Er du til den aktive ferie, men i et mere roligt tempo, kan en vandreferie være en god måde at få naturen helt tæt på. Prøv fx Camønoen på Møn eller Hærvejen der går tværs op gennem Jylland. Find også inspiration til vandreruten på spor.dk eller friluftsguiden.dk, som har lavet et kort over forskellige vandrestier i Danmark.

På vandreferien er det også oplagt at gøre brug af landets mange shelters - så slipper man også for at slæbe sit telt med. Få tips til shelterturen i vores guide.


6.

Ø-hop i Danmark: Hvorfor ikke nyde godt af det dejlige sommervejr i Danmark og udforske vores mange øer? Om du elsker natur, er vild med økologi eller gerne vil gå på opdagelse i hyggelige havnebyer, så findes der noget til enhver smag. Mangler du inspiration til, hvor du kan tage hen, så gå ind på øpas.dk, der guider til det danske ørige.


7.

Staycation - bliv hjemme og udforsk dit lokalområde: Måske flyttede du til en ny by, med forhåbningen om at gøre brug af alle dens muligheder, men så blev du ramt af hverdagens rutiner og glemte alt om det. Nu kan du tage revanche! Staycation går nemlig ud på holde ferie i sin egen by. Lav en liste over de ting der sker i byen, hvad der skal købes billetter til, og hvad der skal arrangeres. Vi er sikre på, at når først du begynder at udforske din egen by, er der rigeligt at lave!


Hvad er dine tips og tricks til en mere klimavenlig ferie? Del det gerne med #groselvgosommer og tip os, hvis du har forslag til forbedringer!

Comments


bottom of page