top of page

Birketræssaft

Opdateret: 21. nov. 2018

Vidste du at man kan drikke saften fra et birketræ, og at det indeholder både vitaminer, aminosyrer og proteiner, samt er renset af birketræets rødder? Så hvad med at udskifte noget af dit daglige væskeindtag med dette vitaminboost af en væske, og få glæde af de mange gavnlige egenskaber træets vand besidder


Du skal bruge:

  • Boremaskine (elektrisk eller håndbor i 5-10mm diameter)

  • Vandslange i samme tykkelse som bor (finde den hos din lokale Silvan, Stark m.fl.)

  • Vanddunk (kan være alt fra gamle syltetøjsglas til mere almindelige vanddunke)

  • Tap (kan med fordel laves ud fra et stykke metalrør, der først sættes i hullet, hvorefter slangen placeres rundt om bagefter)


Sådan gør du

📷

📷

1.

Start med at finde et birketræ, du kan bore et hul i ca. 2-3 cm dybde.

OBS: Husk altid at få tilladelse til at tappe træet inden du går i gang, da træerne kun tåler at blive tappet én gang om året. Spørg derfor dine naboer, eller kommune om lov, før du går i gang med tappe. De fleste giver lov, hvis du giver smagsprøver som betaling


2.

Derefter puttes en slange i hullet, og den ledes ned i en vandbeholder, så saften fra det nu dryppende træ, ikke spildes.

3.

Tag hjem og vend tilbage efter et døgn, hvor du gerne skulle have høstet op til 10 liter birkesaft. Husk at dække hullet i træet til med enten en duvel eller andet nedbrydeligt materiale, for at undgå et svampeangreb mod træet.

TIP: Høst birkesaften mellem marts og april, hvor den smager sødt fremfor bittert.

תגובות


bottom of page