Hjemmebrygget ginger beer er lækkert bare serveret med et par isterninger og hvis der virkelig skal være fest, kan du lave en dark’n’stormy ved at blande den med mørk rom og limesaft. Denne opskrift passer til én to-liters plastikflaske.
Du skal bruge:
30 g revet ingefær
1 dl Sukker
Saften fra 1 citron
1 knivspids champagnegær (kan købes online)
Vand
Evt. chili, mynte eller andet lir
Plastflasker, som kan klemmes sammen – ikke helt hårde
Kartoffelskrællere eller teskeer til skrælning af ingefær
RivejernSkåle/kander/tragte
Knive
Skærebræt
Sådan gør du
1.
Bland din gingerbeersirup ud af den revede ingefær, citron, sukker og evt. lidt chili eller frisk mynte.
2.
Kom blandingen i en to-liters plastikflaske. Fyld op med vand så der er cirka 10 cm luft tilbage i flasken. Skru låget på og ryst din ginger beer godt igennem. Tilsæt derefter en knivspids champagnegær og giv den en til rystetur. Dernæst tages låget af, pres luften ud af flasken, så vandet går helt op til kanten, og skru låget på igen.
3.
Stil flasken et mørkt og varmt sted (24 grader) i 48 timer eller til den er helt udspilet af den kulsyre, som gæren har dannet.
4.
Kom derefter din ginger beer på køl og den er nu klar til brug :)
Comments