top of page

Tang Salt

Opdateret: 15. nov. 2018

Vidste du at tang er spækket med jod, calcium, jern, B1, B2 og B12 vitaminer, kalium og oven i hatten giver umami-smag? Prøv fx at erstatte køkkensalten med tangsalt, og nyd den store sundhedsmæssig fordel.


Du skal bruge:

Blæretang, sukkertang og søsalat er alle egnede til formålet, men også andre arter som søl og pur­purhinde (som bruges til nori) er velegnede. Da ingen danske tangarter er giftige, kan man også roligt eksperimentere med f.eks. savtang, klørtang, rørhinde m.fl.Havsalt eller andre krydderier, frø eller svampe efter eget valgSådan gør du


1.

En enkel og lækker måde at anvende tang på er at tørre tangen på en rist fra ovnen og lade det ligge natten over ved stuetemperatur. Dagen efter kan du enten vælge at blende tangen eller bruge en morter til at lave granulat, som kan blendes med eller uden havsalt til et tangkrydderi, der kan holde i op til flere år, hvis det opbevares tørt.


2.

TIP: Opsøg de lokale fiskere, spørg til deres bifangster af tang, bestem arterne og tør dem i første omgang ved lav temperatur. Senere kan man give dem lidt mere varme eller riste dem for at se, hvordan smagen udvikler sig. Temperaturen spiller nemlig en afgørende rolle for det smagsmæssige resultat.


3.

Når du har tørret eller bagt din tang, kan du også vælge at blende den med tørrede urter, frø eller svampe i stedet for havsalt. Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser, så bare prøv dig frem!


4.

Brug sommeren til udvikle din egen serie, f.eks. ”Fem x tørret kryddertang fra København”. Ud over at den vil tage sig godt ud på køkkenhylden, er det også en god gaveidé.

Du kan også anvende din tang salt oven på vores Tang chips, eller bruge den til at drysse ud over salater, fiskeretter, kogte grøntsager og desserter.

Comments


bottom of page