GRO SELV x Smedjen: Sanketur og smørrebrød
tors. 28. apr.
|Thisted
Vi tager for alvor hul på sankesæsonen, når vi zoomer ind på alt det gode, Limfjorden har at tilbyde. Efterfølgende følger vi råvarerne videre fra fjord til bord og eksperimentere med, hvordan tangens umami kan berige det plantebaserede måltid. Det hele afsluttes med et kæmpe smørrebrødsbord.


Tid og sted
28. apr. 2022, 16.00 – 19.30
Thisted, Storegade 21D, 7700 Thisted, Denmark
Om eventet
GRO SELV og Smedjen inviterer til SANKETUR OG SMØRREBRØD
Limfjorden ligger lige for døren – det giver anledning til at sanke og smage dens fantastiske ressourcer! I fjorden kan man både finde muslinger, østers og spiseligt tang og foråret er den bedste sæson til at sanke havets grøntsager - makroalgen tang. På sanketuren skal vi blive klogere på tangens fantastiske egenskaber og lære alt, hvad der er vigtigt at vide om sankning af tang i Danmark. (Hvis vi er heldige, finder vi måske også blåmuslinger).
Efter sanketuren tager vi tilbage til Smedjen, hvor vi skal eksperimentere med, hvordan tangens umami kan indgå i køkkenet og berige det plantebaserede måltid. Her er der mulighed for at prøve at lave alt fra tang-chips til syltet tang og tang-mousse.
Er du sulten efter mere? Sidst men ikke mindst, afslutter vi festlighederne med fælles smørrebrødsbord, hvor lækkerierne fra workshoppen indgår. Forestil dig alt det…