top of page

tors. 28. apr.

|

Thisted

GRO SELV x Smedjen: Sanketur og smørrebrød

Vi tager for alvor hul på sankesæsonen, når vi zoomer ind på alt det gode, Limfjorden har at tilbyde. Efterfølgende følger vi råvarerne videre fra fjord til bord og eksperimentere med, hvordan tangens umami kan berige det plantebaserede måltid. Det hele afsluttes med et kæmpe smørrebrødsbord.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
GRO SELV x Smedjen: Sanketur og smørrebrød
GRO SELV x Smedjen: Sanketur og smørrebrød

Tid og sted

28. apr. 2022, 16.00 – 19.30

Thisted, Storegade 21D, 7700 Thisted, Denmark

Om eventet

GRO SELV og Smedjen inviterer til SANKETUR OG SMØRREBRØD

Limfjorden ligger lige for døren – det giver anledning til at sanke og smage dens fantastiske ressourcer! I fjorden kan man både finde muslinger, østers og spiseligt tang og foråret er den bedste sæson til at sanke havets grøntsager - makroalgen tang. På sanketuren skal vi blive klogere på tangens fantastiske egenskaber og lære alt, hvad der er vigtigt at vide om sankning af tang i Danmark. (Hvis vi er heldige, finder vi måske også blåmuslinger).

Efter sanketuren tager vi tilbage til Smedjen, hvor vi skal eksperimentere med, hvordan tangens umami kan indgå i køkkenet og berige det plantebaserede måltid. Her er der mulighed for at prøve at lave alt fra tang-chips til syltet tang og tang-mousse.

Er du sulten efter mere? Sidst men ikke mindst, afslutter vi festlighederne med fælles smørrebrødsbord, hvor lækkerierne fra workshoppen indgår. Forestil dig alt det gode fra et påskefrokost bord – bare i en ny og grønnere variation.

Middagen er, ligesom alt andet, gratis, men kræver at du tilmelder dig ved at booke en gratis billet her: https://billetto.dk/e/gro-selv-x-smedjen-sanketur-og-smorrebrod-billetter-627897

Ud over sankning og smørrebrød er der også mulighed for at få fat på GRO SELV’s nye katalog! Efter seks år med masser af grønne eksperimenter, lærerige workshops og fællesskabs-fejrede events udkommer vores erfaringer og projektudvikling nu i form af et katalog smæk fyldt med inspiration, værktøjer, og DIY-guides til aspirerende projektmagere. Kom forbi og få fingrene i et dugfriskt eksemplar!

PROGRAM:

16:00: Velkommen: Smedjen

16:05: Afgang: sanketur ved fjorden (medbring gerne en saks, en beholder og gummistøvler/waders, hvis du har)

17:30: Workshop: Tang-umami til det plantebaserede måltid

18:15: Smørrebrødsbord og fællesmiddag

Smedjens bar er åben under hele eventet, hvor der kan købes billige øl og sodavand!

Pssst! Kan du ikke være med til det hele, er du også velkommen til at droppe ind når det passer dig.

GRO SELV er støttet af Tuborgfondet og Spar Nord Fonden.

Del dette event

bottom of page