top of page

Græskarmuffins

Er der noget bedre end at bruge de råvarer der i sæson? Næ! Og slet ikke når man kan bruge dem til kagebagning. Lav disse dejlige græskarmuffins med en skøn, krydret smag og et blødt indre, hvis du vil have din efterårsdag til at peake yderligere


Du skal bruge:

  • 150 g blødt smør

  • 300 g revet hokkaido

  • 150 g valnødder

  • 4 ægRevet skal af 2 appelsiner

  • 2 dl mælk

  • 250 g hvedemel1

  • 50 g speltmel

  • 200 g rørsukker

  • 2 tsk. bagepulver

  • 2 tsk. revet ingefær

  • 1 tsk. knust fennikelfrø

  • 1 tsk. knust stjerneanis

  • 1 tsk. knust spidskommen

  • 1 tsk. havsalt


Sådan gør du


1.

Tænd ovnen på 180 grader. Tag smørret ud af køleskabet så det bliver blødt.


2.

Skær græskaret ud og riv kødet på den grove side af rivejernet. Hak derefter nødderne groft og riv skallen af appelsinerne. Fjern ligeså skralden på ingefæren med en teske og riv den fint.

TIP: Gem græskarkernerne som nemt kan ristes, og bruges i en lækker salat

3.

Rør det bløde smør med det revne græskarkød, de hakkede nødder, appelsinskal, æg og mælk grundigt sammen i en skål.


4.

Bland hvede- og speltmel med rørsukker, bagepulver, revet ingefær, knuste krydderier og salt. Rør det sammen med græskarmassen - lidt af gangen. Når hele melblandingen er tilsat, bør du have en lind dej, som dufter dejligt af appelsin og krydderier.


5.

Fordel nu dejen i 25 muffinsforme med en ske. Fyld kun ¾ op i formen, så der er plads til, at de kan hæve. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 30 minutter og afkøl dem efterfølgende på en bagerist. #mums

Bruger du frosting på dine muffins? Del det gerne med #groselv og tip os hvis du har forslag til forbedringer!

bottom of page