top of page

Gul ærtedip m. citronmarmelade

Dansk inspireret dip, som er udviklet af @amalieogflorasmiddage, der serverede dippen til MAINDREAM 2022 i Aarhus, som en del af en fire retters menu.


Du skal bruge (4 personer)

  • 170 g gule ærter

  • 1 fed hvidløg

  • 20 g thain

  • 1 citron

  • 55 g sukker

  • 60 ml olivenolie

Disclaimer: Opskriften er omregnet fra 75 til 4 personer, og dermed passer mængderne måske ikke helt. Så smag dig frem :)


Sådan gør du:

Sæt de gule ærter i blød i 10 timer. Skyl dem derefter og kog dem i rigeligt saltet vand efter pakkens anvisning (ca. mellem 60-90 min).

Blend derefter med rigeligt olivenolie, citronsaft, hvidløg, salt og peber og tahin.


Skræl skallen af citronerne af og hak den i små stykker. Put dem i en gryde med vand så det

dækker. Kog dem i 10 minutter, så bitterstofferne er trukket ud. Skær det hvide fra citronerne

og hak citronkødet i små tern. Kog citronkød og sukker sammen til en samlet masse og tilfør

sidst skallen. Lad det køle af og server det på humusen.


Server med surdejsbrød og grøntsagsstænger.

bottom of page