top of page

HerbariumEt herbarium er et pres og tørring af hele planter eller plantedele, som kan bruges til at undersøge planten, og er en metode, der er mange 100 år gammel. Herbariummet kan desuden udstilles og eksempelvis hænges på væggen eller laves til fine kort - mulighederne er mange! I dette eksempel bruger vi tang til at lave herbariet, men man kan også bruge andre blomster og planter.


Du skal bruge:

  • Tang

  • Akvarelpapir

  • En balje med vand

  • Bøger, der kan ligge herbariummet i pres

  • Evt PH neutral lim

Sådan gør du


1.

Tag ud til havet eller en fjord og saml tang. Det må gerne være i forskellige farver og størrelser. Opbevar tang i vand indtil du skal bruge det


2.

Lig det tang du vil bruge ned i baljen med vand. Herefter tager du akvarelpapiret ned i baljen med vand og arranger tangen.


3.

Herefter løftes akvarelpapiret forsigtigt op. Du kan også f.eks. male med akvarel maling eller presse andre blomster på papiret. Herefter lægges papiret til tørre.


4.

Når akvarelpapiret er tørt ligges herbariummet i pres under bøger i 3-4 dage, herefter kan det hænges i en ramme eller bruges som kort. Hvis man vil hænge herbariummet op uden ramme, kan man lime det fast med PH-neutralt lim.


Comments


bottom of page