top of page

Hjemmelavet Pung

Kan du aldrig finde dit dankort? Eller har du ofte løse mønter i lommen? Så få styr dine finanser og saml det hele i én lækker læderpung! Pssssst: forhør dig hos din lokale læderforhandler, og spørg om de har noget restlæder tilovers, som du kan bruge til din pung


Du skal bruge:

  • (Genbrugs)læder

  • Hobby

  • kniv

  • Nål

  • Hørtråd

  • Mikrohøvl


Sådan gør du


1.

Til en kortholder er dimensionerne 23,5cm x 10cm.


2.

Hvis læderet er for tykt, og du gerne vil have et stykke læder, der er mere fleksibelt, kan man bruge en mikrohøvl. Hvis du laver en kortholder, er det en rigtig god ide at gøre læderet tyndere, samt at høvle en smule af læderet af, der hvor pungen skal bukke.


3.

For at være sikker på at hullerne til syningerne sidder lige, bruger man en afstandsmarkør − den kan man indstille, som man har lyst til. Til en kortholder må afstanden til kanten maks. være 5mm, og du kan nøjes med at markere trådkanten på forsiden af de to små inderdele.


4.

Du skal nu til at banke huller, men væbn dig med tålmodighed! Hvis du banker forkert én gang, skal du starte forfra. Tag du hulbankeren og sæt den forsigtigt i sporet. Vær sikker på at den står lodret, før du giver den et bank med en hammer. For det bedste resultat, skal du kun banke igennem et stykke lag ad gangen.


5.

Tag en passende mængde hørtråd i enten sort eller natur farvet. Sæt en nål i hver ende af tråden, og før tråden halvvejs igennem det første hul. Herfra trækker du begge nåle igennem alle huller, indtil du når til afslutningen. Ved afslutningen tager du nålen tilbage til det andet sidste hul og kører den halvvejs igennem det ene lag. Det gør du med begge nåle, og binder så en knude af de to ender på indersiden af etuiet.


6.

Når du er færdig med at sy, er din pung faktisk klar til at komme i brug, men der er et par ting, som du kan gøre efterfølgende, for ekstra finish: - Pudse kanterne med pudsetræet - Male kanterne med kantmaling (mørkebrun eller sort) - Gravér dit navn eller et mønster i læderet
Comments


bottom of page