top of page

Hyldeblomstpandekager

Pandekager med hyldeblomst er perfekt lavet over bål en varm sommeraften eller på komfuret derhjemme, når regnen siler ned, og du har brug for et skud sommerstemning. Hyldeblomststænglerne fungerer som et "håndtag", når pandekagerne steges og til at holde i når du spiser de lækre sprøde blomster.


Du skal bruge:

  • 3 dl mælk

  • 3 æg

  • 75 g fedtstof + til at stege i

  • 80 g hvedemel

  • 1 spsk sukker

  • En smule salt

  • Hyldeblomstskærme

  • Flormelis til drys

  • Pande


Sådan gør du

1.

Til dejen: bland mel, sukker og salt og pisk mælken i en smule ad gangen. Tilføj derefter fedtstof og æg.

2.

Ryst hyldeblomstskærmene fri for smådyr og snavs og dyp dem én efter én i pandekagedejen, før de sættes på en varm pande med masser af fedtstof på.

3.

Tag pandekagerne af når de er godt brune og lad dem køle af, mens de ligger på siden, placeret på et fedtsugende underlag.

4.

Drys dem med masser af flormelis og spis!

bottom of page