top of page

Muhamara dip

Opdateret: 9. feb. 2023

Syrisk inspireret dip, som er udviklet af @amalieogflorasmiddage, der serverede dippen til MAINDREAM 2022 i Aarhus, som en del af en fire retters menu.


Du skal bruge (4 personer)

  • 2-3 skiver surdejsbrød

  • 1 fed hvidløg

  • 30 ml æblecidereddike

  • 60 ml olivenolie

  • Røget paprika

  • 20 g valnødder

  • 2 røde peberfrugter

  • 1/2 citroner

  • salt og peber

  • 20 ml granatæble melasse

  • Evt. granatæble kerner

Disclaimer: Opskriften er omregnet fra 75 til 4 personer, og dermed passer mængderne måske ikke helt. Så smag dig frem :)


Sådan gør du:

Halvér de røde peberfrugter og bag dem i ovnen på 200 grader med skindsiden opad. Tag dem

ud når skindet er blevet mørkt og lad dem køle af indtil skallen let ryger af - fjern den derefter helt.


Hak valnødder, smuldr brødet (det må gerne være daggammelt og tørt.)Find en stor skål og mix alle ingredienserne sammen og blend til en let ukurant masse.


Anret med granatæble melasse og evt kerner. Server med surdejsbrød og grøntsagsstænger.

bottom of page