Syrisk inspireret dip, som er udviklet af @amalieogflorasmiddage, der serverede dippen til MAINDREAM 2022 i Aarhus, som en del af en fire retters menu.
Du skal bruge (4 personer)
2-3 skiver surdejsbrød
1 fed hvidløg
30 ml æblecidereddike
60 ml olivenolie
Røget paprika
20 g valnødder
2 røde peberfrugter
1/2 citroner
salt og peber
20 ml granatæble melasse
Evt. granatæble kerner
Disclaimer: Opskriften er omregnet fra 75 til 4 personer, og dermed passer mængderne måske ikke helt. Så smag dig frem :)
Sådan gør du:
Halvér de røde peberfrugter og bag dem i ovnen på 200 grader med skindsiden opad. Tag dem
ud når skindet er blevet mørkt og lad dem køle af indtil skallen let ryger af - fjern den derefter helt.
Hak valnødder, smuldr brødet (det må gerne være daggammelt og tørt.)Find en stor skål og mix alle ingredienserne sammen og blend til en let ukurant masse.
Anret med granatæble melasse og evt kerner. Server med surdejsbrød og grøntsagsstænger.
Comments