top of page

Seed Paper


Hvad du har brug for:

 • Balje

 • En flad si / en flad papir pres net-ramme, formen på sien bestemmer formen på papiret ( kan købes i hobby butikker, byggemarked eller Online)

 • Et viskestykke

 • En blender

 • Brugt papir / papir rester (der ikke indeholder plast), du kan bruge notepapir, æggebakker, kuverter osv. Brug ikke avispapir efter som det indeholder for meget blæk.

 • Vand

 • Blade, græs, blomster og andet natur materiale. Det er bedst at bruge tørret naturmateriale ( som fks. Faldne blade - de har svagere fibre)

 • Plantefrø (lige dem du har lyst til, men små frø giver de beste resultater)


Sådan gør du:

 1. Riv papiret i små stykker og kom dem ned i din balje

 2. Tag derefter dine blade, blomster eller hvad du nu har valgt til dit “Seed Paper”, og riv dem i stykker (husk at fjerne grove fibre, så som stilke og ander gren lignende strukturer. Alt du kommer i skal kunne blendes) og put også det i baljen. Papir og blad ratioen skal være ca 50/50.

 3. Hæld nu vand over de revne stykker. Mængde fordelingen er ca. 1/3 papir og blade og 2/3 vand.

 4. Lad nu blandingen stå i minimum 1 timer eller bare lad det stå natten over.

 5. Blend massen sammen. Hvis der har sneget sig nogle lidt for grove ting med ned i blandingen kan de sagtens fiskes ud ved dette stadie.

 6. Nu er din masse fin og klar, så skal der laves papir!

 7. Rør rundt i massen før du putter sien i første gang, så der ikke er noget bundfald og vær opmærksom på, at hvis du har en tyk masse får du tykt papir og omvendt.

 8. Tag din flade si og før den lodret ned i massen, og vend den derefter så den ligger fladt på bunden af baljen.

 9. Med fingrene på vær side af sien, løft den nu langsom op af massen.

 10. Lad den dryppe lidt af og læg sien med papiret ovenpå et viskestykke, sådan så det våde papir vender ned af. Tryk forsigtig på bagsiden af sien før du langsomt løfter den fra viskestykket og efterlader det våde papir på viskestykket.

 11. Fortsæt indtil der ikke er mere papirmasse i baljen.

 12. Mens papiret stadig er vådt skal du nu drysse dine frø ud over det og kærligt presse frøene ned i papiret. Lad det våde papir sætte sig lidt før du flytter det.

 13. Læg viskestykket med papiret på en rist eller hæng viskestykket til tørre.

Nu har du lavet dit helt eget “Seed Paper”! Godt arbejde!


Comentarios


bottom of page