top of page

Top Stiklinger

Vidste du at rigtig mange planter er i stand til at reproducere sig selv? Med denne DIY kan du kaste dig ud i hjemmeavlet og genanvendt topstiklinger, der er afskårne stykker af det øverste topskud fra dine stueplanter. Har du ikke selv nogen, kan du gå på rov i venner og bekendtes plantesamlinger, men husk at spørge om lov


Du skal bruge:

  • Topskud

  • Vand og/eller jord

  • En gammel urtepotte

Sådan gør du


1.

Find ud af hvilken plante du vil lave stiklinger af. Især urte- og træagtige planter er velegnet til denne metode. TIP: Juni er rigtig god til at plante topstiklinger, da der er mange væksivrige celler i toppen af planten på dette tidspunkt.


2.

Find ét eller flere gode topskud. Skær af under bladet eller et bladpar og fjern de nederste blade, så du har en længere stilk.


3.

Sæt nu de afskåret stiklinger i vand eller jord og find tålmodigheden frem. Sætter du stiklingen i vand, kan du plante den over i jord, så snart den har groet rødder.


4.

Giv din plante vand, sol og kærlighed. Den bedste start, du kan give din plante, er en god og næringsrig jord. Har du vækstlamper, kan du også bruge disse.


5.

Gør din plante stærkere. Det gør du ved at knibe toppen af din nye plante, når den har sat rod. Dette vil give en tættere forgrening. TIP: brug det du kniber af til at sætte en ny stikling.


Comentarios


bottom of page