Svampe shawarma

Svampe shawarma - det vegetariske alternativ til den klassiske shawarma (!) Den snaskede, sprøde og uimodståelige shawarma, med sine varme krydderier, knasende grøntsager - helt som du kender den, men bare i en vegetarisk og endnu bedre udgave (hvis vi selv skulle sige det). Udskift de animalske produkter til dres’ og så har du en vegansk udgave. Chili kan selvfølgelig tilsættes som du har lyst til!


Du skal bruge:


Ingredienser:

  • Østershatte (100 g per svampe durum)

  • Kål (Spidskål, rødt spidskål, rødkål eller andet)

  • Bredbladet persille

  • Forskelligt sylt: Syltede majroer, syltede agurker, syltet kål mm.

  • Rødløg

  • Chili olie

  • Hummus (f.eks. rødbedehummus)

  • Durum brød

  • Neutral olie (raps- eller solsikkeolie)

Dressing:

(udskift mayo og creme fraiche med veganske alternativer - så er alt vegansk!)

  • 1½ dl mayonnaise

  • 2 dl creme fraiche 18%

  • 1/4 tsk chilipulver

  • 2 små fed hvidløg

  • ½ tsk stødt koriander

  • ½ tsk spidskommen

  • 1 tsk æbleeddike

  • Salt

  • Peber

Krydderiblanding til svampe:

  • 2 spsk spidskommen frø (ristes og blendes)

  • 1 spsk korianderfrø (ristet og blendes)

  • 2 spsk hvidløgspulver

  • 1 spsk røget paprika

  • 1 tsk nelliker (ristes og blendes)

  • 1 tsk stødt kanel

  • 1 tsk cayennepeber

  • 1 tsk gurkemeje

  • 1 tsk sort peber

  • 0,5 tsk stødt ingefær

Sådan gør du:


Bedøm selv, hvor meget af hver ingrediens du skal bruge - det kommer helt an på, hvor mange svampedurums der skal laves.


1. Bland krydderiblandingen

Rist spidskommen- og korianderfrø samt nelliker på en pande i et par minutter. Derefter blendes de ristede krydderier fint og blandes sammen med de resterende krydderier. Så er din shawarma krydderiblanding klar!


2. Snit det grønne

Halver kålhovedet og snit det fint i strimler (brug evt. et mandolinjern). Skær rødløg i tynde skiver og hak persillen fint. Bland det hele godt sammen.


3. Tilbered svampene

Rens østershattene med en børste, hvis de er beskidte og riv dem derefter i mindre mundrette stykker. Vend derefter svampene i rigeligt olie og steg dem enten på en pande eller i ovnen.

Stegning: Opvarm panden ved høj varme. Når panden er helt varm steges svampene. Vend svampene undervejs og steg til de er sprøde, gyldne og møre. Til sidst tilsættes krydderiblandingen, som vendes rundt i panden med svampene. Smag til med salt

I ovn: Forvarm ovnen til 220 grader med varmluft. Put svampene på en bageplade og bag i ovnen indtil svampene er sprøde, gyldne og møre. Vend evt. svampene undervejs. Tag svampene ud og vend dem i krydderiblandingen. Smag til med salt..


4. Shawarma dressing

Hak hvidløg fint og bland dem med mayonnaise, creme fraiche, chilipulver, koriander, spidskommen, æbleedikke i en skål og bland godt sammen. Smag til med salt og peber.


5. Lav din svampe shawarma og spis

Nu er alt klar til din shawarma. Varm durum brødene på panden eller i ovnen og lav din svampe shawarma, som du har lyst. God appetit :) Har du mere appetit på svampe i nye klæder, så prøv den suveræne svampesteak!