top of page

Byttemarked

Hvad er et byttemarked? På et byttemarked afleverer man ting, man ikke længere vil have, og får til gengæld muligheden for at tage andres aflagte ting med hjem. Lidt som et loppemarked, bare uden penge!


Du skal bruge:

Et lokale

Folk der gerne vil bytte

Borde eller stativer, til at dele tingene på

Infoskilte

Plan for det overskydende tøj


1.

INDLEDENDE OVERVEJELSER Find et lokale til afholdelse af byttemarkedet. Derefter skal I overveje: Hvor mange er der plads til i lokalet? Hvor lang tid skal byttemarkedet vare? Hvad skal der byttes - tøj, møbler, sko, køkkensager? Hvem skal inviteres? Skal der være regler for, hvor mange ting man må tage med hjem?


2.

SEND INVITATION UD Inviter så mange, som der er plads til. Gerne i god tid, så folk kan nå at overveje, hvad de vil tage med.


3.

AFHOLD BYTTEMARKEDET Til selve byttemarkedet er det en god idé at stille borde op, som tingene kan fordeles på. Lav eventuelt skilte, fx med "tøj" og "køkkensager", så det er nemt at se, hvad der hører til hvor. Når folk kommer, så hjælp dem med at fordele deres ting, og forklar dem hvordan byttemarkedet foregår: At man afleverer sine egne ting og må tage det med hjem, man har lyst til.


4.

DONER OVERSKYDENDE TING Hvis der er noget tilbage efter byttemarkedet, kan I donere dem til fx den lokale genbrugsbutik. Tøj kan også afleveres i tøjcontainere. Hvis I planlægger et stort byttemarked, kan det være, at I kan lave en aftale med den lokale genbrugsbutik om at komme og hente det, der er tilovers.

Comments


bottom of page