top of page

Gule ærter m. palmekål

Varm suppe med guleærter og palmekål, som er udviklet af @amalieogflorasmiddage, der serverede salaten til MAINDREAM 2022 i Aarhus, som en del af en fire retters menu.


Du skal bruge (4 personer)

  • 300 g palmekål

  • 60 g dild

  • 1 citron

  • lauerbærblade

  • 2 skalotteløg

  • 1 løg

  • 2 hvidløg

  • 1/4 bundt koriander

  • 340 g gule ærter (Ingrid ært)

  • Olivenolie

Disclaimer: Opskriften er omregnet fra 75 til 4 personer, og dermed passer mængderne måske ikke helt. Så smag dig frem :)


Sådan gør du:

Iblødsæt ærterne natten over eller i ca. 10 timer. Skyl dem derefter og nu kommer den gode

del: Pimp dine bønners kogevand.


Tilføj et par løg, skalotteløg, zittauerløg eller hvad du har.

et par halve overskårne hvidløg. Et par laurbærblade, nogle peberkorn (gerne i et tefilter, så

de er nemme at fiske op). Hvis du har nogle persillestilke, korianderstilke eller andre urter er

det perfekt til at pimpe med. Denne suppe afhænger af det gode kogevand, der bliver som en

lækkert smagende fond. Men det vigtigste er salt og fedt. Så tilføj et gavmildt pløb olivenolie

og sørg for at kogevandet er salt.

Lad dem koge i ca en time.


Skyl palmekålen og nip kålen, så du får bladene fra ribben. Varm en gryde op med saltet

vand. Blancher kålen og marinér kålen i hakket dild, citronsaft, citronskal, lidt olivenolie, salt

og peber. Anret bønnerne og fonden i portionsskåle og top med den marinerede kål og et dryp

god olivenolie.

bottom of page