Varm suppe med guleærter og palmekål, som er udviklet af @amalieogflorasmiddage, der serverede salaten til MAINDREAM 2022 i Aarhus, som en del af en fire retters menu.
Du skal bruge (4 personer)
300 g palmekål
60 g dild
1 citron
lauerbærblade
2 skalotteløg
1 løg
2 hvidløg
1/4 bundt koriander
340 g gule ærter (Ingrid ært)
Olivenolie
Disclaimer: Opskriften er omregnet fra 75 til 4 personer, og dermed passer mængderne måske ikke helt. Så smag dig frem :)
Sådan gør du:
Iblødsæt ærterne natten over eller i ca. 10 timer. Skyl dem derefter og nu kommer den gode
del: Pimp dine bønners kogevand.
Tilføj et par løg, skalotteløg, zittauerløg eller hvad du har.
et par halve overskårne hvidløg. Et par laurbærblade, nogle peberkorn (gerne i et tefilter, så
de er nemme at fiske op). Hvis du har nogle persillestilke, korianderstilke eller andre urter er
det perfekt til at pimpe med. Denne suppe afhænger af det gode kogevand, der bliver som en
lækkert smagende fond. Men det vigtigste er salt og fedt. Så tilføj et gavmildt pløb olivenolie
og sørg for at kogevandet er salt.
Lad dem koge i ca en time.
Skyl palmekålen og nip kålen, så du får bladene fra ribben. Varm en gryde op med saltet
vand. Blancher kålen og marinér kålen i hakket dild, citronsaft, citronskal, lidt olivenolie, salt
og peber. Anret bønnerne og fonden i portionsskåle og top med den marinerede kål og et dryp
god olivenolie.