top of page

Frøbomber

Opdateret: 3. sep. 2019

En frøbombe er en kugle af ler eller lerjord fyldt med frø, som kan kastes steder, hvor man ønsker, at det skal begynde at spire. Det smarte ved at pakke frøene ind i en lerkugle, er at de på den måde er beskyttet mod vind og fugle, alt imens de venter på at spire. Så kender du et sted, der mangler liv, farver eller andet, så følg med her og gå ud og kast dine egne frøbomber


Du skal bruge:

  • 3 dl ler eller lerpulver

  • 2 dl kompost eller anden havejord

  • Ca. 0,5 dl frø

  • 1,5 dl vand


Sådan gør du


1.

Bland jord (kompost), ler og vand til en moderat fast masse. Sørg for at have godt med ler i den jord du bruger - både for at bomberne kan tørre og holde på formen og på den måde beskytte frøene, men også for at sikre at frøene får næring når de begynder at spire.


2.

Rul derefter lermassen ud til en pølse og del den i 6 lige store dele.


3.

Rul nu de 6 dele til runde kugler, og lav et hul i midten af hver kugle.


4.

Bland så en eller flere slags frø ned i hullet på lerkuglen. Brug fx frø fra planter, der allerede findes i dit nabolag, og som kan etablere sig nemt uden behov for pasning. Du kan lave frøbomber med forskellige vilde blomster eller krydderurter, der let kan gro, hvor du bor.


5.

Slut evt. af med et stykke jute-garn med flere knuder på som placeres nede i hullet, men lad et stykke af snoren stikke ud af hullet. Derefter lukkes hullet med jord-blandingen, så bomberne kan sættes til tørring i et par dage, evt. i brugte æggebakker.


6.

Solsikkefrø, morgenfruer, forglemmigej, hjulkrone og honningurt, er alle er gode til frøbomber da de kan blomstre hele sommeren. De fremmer også biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle - og så gør de byen mere varieret og farverig.
1 bình luận


Thành viên không xác định
15 thg 3, 2021

Hvorfor skal der en snor i dem?

Thích
bottom of page