top of page

Hylde

Opdateret: 14. jan. 2019

Mangler dit hjem også lidt pynt eller praktisk opbevaring? Byg din egen hylde af affaldsmaterialer og indret din bolig på en billig, konkret og bæredygtig måde.


Du skal bruge:

  • Træ til hylde (kontakt evt. lokale tømrer/træproducenter og hør om de har overskudstræ liggende)

  • Læder (find resterstykker her og her)

  • Saks

  • Hultang

  • Tommestok

  • Vaterpas

  • Boremaskine

  • 2 skruer

  • 2 rawlplugs

  • Aluminum lineal


Sådan gør du


1.

Start med at finde alle materialerne til hylden. Tag fx forbi din lokale tømrer eller træforhandler, SILVAN e.l., og hør om de har et affaldstræ tilovers. Sørg for at slibe, høvle og/eller male træpladen inden du går videre med de næste steps, såfremt træet kræver det.


2.

Du skal nu vælge hvor langt og tykt dine læderstropper skal være, og derefter skære begge læderstropper op i 2 lige store længder med en aluminium lineal. Du kan placere stroppen omkring hylden og holde den op til væggen, for bedre at vurdere længden på stropperne. En typisk længde ligger på 80 cm.

TIP: Har du gamle bælter liggende kan disse også bruges. Du kan med fordel også svinge forbi din lokale genbrug, og se om de har nogle liggende.


3.

Lav nu to huller i hver strop med en hultang. Lav først det ene hul, og saml derefter stroppens ender og lav det andet hul ved at placere hultangen igennem det første hul. På den måde sikrer du, at hullerne passer sammen. Husk at tilpasse hultangen efter størrelsen på de skruer du bruger, så hullerne ikke bliver for store.


4.

Nu sætter du et blyantmærke på væggen, hvor hylden skal hænge, ved at lave en prik igennem hullet på læderstroppen. Bor herefter et hul i væggen, der passer til den rawlplug og skrue, du skal bruge. Tryk en rawlplug i hullet. OBS: Vent med at bore det andet hul, til du har hængt den første læderstrop op.


5.

Placér læderstroppen, så hullerne passer med rawlpluggen og skru skruen i med enten en skruemaskine eller en skruetrækker.


6.

Sæt nu hylden igennem den ophængte læderstrop og placer den anden læderstrop i den modsatte ende af hylden. Sæt et vaterpas på hylden, og lav et mærke på væggen igennem hullet på læderstroppen, når hylden er i vater.


7.

Foretag samme proces som før ved at bore et hul i væggen, tryk en rawlplug i og skru læderstroppen fast. TIP: Ønsker du ekstra stabilitet, kan du banke små søm i hver læderstrop.


Sådan! Du har lige lavet din helt egen hylde! Du kan nu style den med planter, nipsting, køkkengrej eller hvad du ellers har liggende.


Har du andre DIY boligtips, så del det gerne med #groselvbyg og tip os, hvis du har forslag til forbedringer!

コメント


bottom of page