Hyldebobler

Hyldebobler er smagen af sommer! Tænk engang man kan lave sin egen perlende drik, bare ved hjælp af sukker og blomsternes naturlige gær. Her får du en nem opskrift på de skønneste og lækreste sommerbobler.


Du skal bruge:

  • Ca. 30 stk. hyldeblomstskærme (uden stilk)

  • 4 l. varmt vand

  • 600 gr. rørsukker

  • 3 øko citroner (saft + skal)

  • 2 spsk. hvidvinseddike

  • 2 liter koldt vand

  • Patentflasker eller champagneflasker + kapsler


Sådan gør du


1.

Start med at finde et område, hvor du kan sanke hyldeblomstskærme, eks. i byens parker. Tjek vores sankeguide ud, og få de bedste tips til, hvordan du kan finde lige præcis det du leder efter i naturen.


2.

Pluk hyldeblomstskærme. Vigtigst er, at du ikke vasker blomsterne efter du har plukket dem og at du sanker dem på en dag med høj sol, for at få mest ud af blomsternes naturlige gær og smag. Ryst i stedet insekter og andet af.


3.

Kog 4 liter vand i en stor gryde og tilsæt sukker - sørg for, at det er opløst. Lad det køle af og kom 2 liter koldt vand i. Tilsæt så hyldeblomsterne samt saft og skal fra 3 øko citroner, 2 spsk. hvidvinseddike og evt. andet du ønsker at komme i - fx mynte.

4.

Kom et viskestykke over gryden og stil køligt, men IKKE for koldt.

5.

Lad blandingen trække i ca. 2 dage - hold øje med den.

6.

Overfladen bør skumme efter 2 dage. Hvis ikke den gør, kan du tilsætte en smule tørgær eller bare vente til den skummer og lad naturen klare det i sit eget tempo. Bare du holder øje.

7.

Lad hyldeblomstboblerne stå i gryden i ca. 4 dage mere og boble derudaf - du kan smage dig frem.

8.

Si blandingen gennem et rent klæde og kom den på skoldede patentflasker. NB: Fordi hyldeboblerne bobler videre i flaskerne, så det kan kan skabe højt tryk, hvor patentflaskerne kan risikere at springe. Overvej derfor at bruge champagneflasker og kapsler eller anbring flaskerne et sted, vhor det ikke gør noget, hvis de springer.


9.

Lad flaskerne stå minimum en uge før du smager til. Jo længere du lader den stå, des mere vil smagen udvikle sig. Pas på trykket i flasken, når du åbner!


10.

Smag dig frem - når du synes smagen er rigtig, er den klar til servering. Ift. holdbarhed og opbevaring, så burde den kunne holder i flere måneder, så længe flaskerne opbevares mørkt og køligt.