top of page

Hyldebobler

Opdateret: 15. jun. 2021

Hyldebobler er smagen af sommer! Tænk engang man kan lave sin egen perlende drik, bare ved hjælp af sukker og blomsternes naturlige gær. Her får du en nem opskrift på de skønneste og lækreste sommerbobler.


Du skal bruge:

  • Ca. 30 stk. hyldeblomstskærme (uden stilk)

  • 4 l. varmt vand

  • 600 gr. rørsukker

  • 3 øko citroner (saft + skal)

  • 2 spsk. hvidvinseddike

  • 2 liter koldt vand

  • Patentflasker eller champagneflasker + kapsler


Sådan gør du


1.

Start med at finde et område, hvor du kan sanke hyldeblomstskærme, eks. i byens parker. Tjek vores sankeguide ud, og få de bedste tips til, hvordan du kan finde lige præcis det du leder efter i naturen.


2.

Pluk hyldeblomstskærme. Vigtigst er, at du ikke skylder blomsterne efter du har plukket dem, da det er blomsternes naturlige gær der skaber boblerne i cideren. Ryst dem i stedet forsigtigt, for at få insekter og andet ud.


3.

Varm sukker og 4 l vand op i en stor gryde, indtil sukkeret er opløst. Fyld derefter 2 l koldt vand oveni, så der i alt er 6 l saft. Lad saften køle af indtil den er ca. 25 grader. Tilsæt herefter citron, eddike og hyldeblomster og rør rundt.


4.

Dæk gryden med et viskestykke og stil saften til gæring et køligt sted.


5.

Kig til saften efter to dage - her burde der gerne være godt gang i den og små bobler i overfladen. Hvis ikke, kan du tilføje en knivspids tørgær og vente et par dage til. Når processen er i gang, skal du herefter lade gæringen fortsætte under viskestykket i fire dage til.


6.

Si saften gennem en finmasket sigte eller et rent viskestykke og hæld på flasker. Husk at skolde flaskerne inden i kogende vand.


7.

Cideren skal nu eftergære i flaskerne i mindst en uge, på et mørkt køligt sted - dog ikke køleskab. Stil dem gerne i en pose eller kasse, da kulsyren i nogle tilfælde kan få flaskerne til at eksplodere.


8.

SKÅL! Låget kan nu poppes og cideren nydes! Dog alt med måde, og vær obs på at alkoholprocenten kan variere. Cideren kan holde sig flere måneder, så længe flaskerne er ordentlig rengjort og opbevares køligt.Comments


bottom of page