Rabarbarsaft

Rabarbersaft er en skøn sommerdrik, der smager af sol og sommer. Her får du en simpel opskrift på en læskende saft, der med sikkerhed vil blive en favorit over sommeren.


Du skal bruge:

  • 2.5 kg rabarber

  • 5 liter vand

  • 630 g sukker

  • 5 stk. vaniljestænger + korn

  • 1-2 bundter mynte

Sådan gør du

1.

Kom rabarber og vand i en gryde med låg.


2.

Kog det hele op ved svag varme, indtil rabarberne bliver møre.


3.

Brug en saft-afdrypper eller tag en stor gryde og placer et dørslag eller en si i den.


4.

Hæld hele grydens indhold i sien og lad det afdryppe.


5.

Pres forsigtigt den sidste saft ud af rabarberne.


6.

Kom gryden med saften tilbage på komfuret og kog det op.


7.

Tilsæt sukker og vanilje og lad det koge 5 minutter. Skum saften.


8.

Kom straks saften på kander og sæt dem i fryseren eller køleskabet − pynt med mynte inden servering.


GRO SELV ER ET ÅBENT PROJEKT VIL DU VÆRE MED ?

GRO SELV

Kattesundet 4, 3. sal

1458 København K

MN@concito.dk

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

I samarbjde med

CONCITO.png

Støttet af

Tuborgfondet-Logotype-Grey-RGB.png