top of page

Sheltertur

Med en sheltertur handler det om at skabe fællesskab, lave lækker mad over bål og HYGGE! Og er du helt ny i shelter-livet, så frygt ej! Vi hjælper nemlig med både pakkeliste og gode råd i denne guide. Faktisk har det aldrig været lettere at udforske, nyde og opleve naturen uanset sæson!


1. Find ud af hvor turen går hen og hvor man kan overnatte

Som udgangspunkt kan du frit overnatte i alle kommunale naturområder - så længe det er skove og ikke byparker el.lign. Download app’en Shelter for at finde et shelter nær din destination.


2. Udstyr til overnatning i det fri

Pak efter årstid og vejret. Vær beredt på, at vejret kan skifte (det er jo danmark vi bor i) og husk så, at der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning ;)


Pakkeliste - the essentials:

- Liggeunderlag

- Sovepose (hvis det er koldt, så tag to med)

- Påklædning efter årstid

- Toiletsager

- Trangiasæt

- Mad & vand

- Kop, tallerken, bestik, vandflaske & termokande

- Pandelampe


3. Ankomst til shelteret

Red op mens det er lyst - rul liggeunderlaget ud og gør soveposen helt klar til at hoppe ned i. Find brænde og tænd så op i et bål, så du ikke risikere, at det bliver mørkt inden.


4. Inden du tager hjem

Husk at rydde godt op efter dig selv, så det ikke er til at se, at du har været der. Saml derfor alt skraldet og tag det med hjem, så det ikke er naturen, der skal rydde op efter dig.


Hvilken tid på året foretrækker du at tage på sheltertur? Del det gerne med #groshelter og tip os hvis du har forslag til forbedringer!


Comments


bottom of page