top of page

Spis blomster

Opdateret: 15. nov. 2018

Der findes utroligt mange spiselige blomster, som pynter gevaldigt på maden, men det kan til tider være svært at få i de spiselige. Blomsterne må nemlig hverken være sprøjtede eller fulde af bilos fra en vejkant. Vil man være helt sikker på om planten er sikker at spise, kan man med fordel dyrke sine egne.


Du skal bruge:


Sådan gør du


1.

Der findes mange spiselige blomster, men her nævnes nogle af de mest tilgængelige:

Roser: Man kan som udgangspunkt godt spise alle slags roser, dog ikke de sprøjtede fra butikker. Du skal derfor ud og plukke nogle i naturen eller fra en busk i haven. Prøv bl.a. hybenroser, der både smager skønt, dufter dejligt og er flotte at se på.

📷


2.

Stedmoderblomster og hornvioler: Beslægtede med hinanden, ligner de til forveksling. Disse kommer i mange forskellige smukke farver og størrelser. Har du dem ikke groende i baghaven, kan du være heldig at finde dem hos økologiske gartnerier.

📷


3.

Syrener: Syrener er med sine flotte nuancer af hvid, lyslilla og violet altid et hit på kagen, i saften eller i salaten. De ser ikke bare godt ud, de smager også godt! Syrener er i sæson fra maj til juni.

📷


4.

Bellis: Også kaldet tusindefryd. Disse søde små farverige blomster pynter både på kager og i salater, og så gror de på de flestes græsplæner. Så det bare ud og plukke!

📷


5.

Timianblomster: Måske har du allerede en timian plante stående i køkkenvinduet? Og vidste du, at du rent faktisk også kan spise de små fine lilla blomster, der kommer fra den? Prøv dem fx i kager med hvid chokolade og citron.

📷


6.

Appelsintagetes: En af de mest almindelige arter af tagetes, er den orange appelsintagetes. Den er orange og dufter dejligt af appelsin. Blomsten er pga. sin aroma god i dressinger, på salat eller til fisk, men kan også bruges på kager. Det bedste ved det hele, er man selv let kan dyrke dem, de skal blot plantes ud i foråret.


7.

Solbærsalvie: Der findes mange former for duftsalvier fx ananassalvie, appelsinsalvie og honningmelonsalvie. Særlig for solbærsalvien er at den ikke bare giver en flot rød blomst, men den fungerer også rigtig godt i salater og på desserter.


8.

Blomsterkarse: Disse er lidt specielle, da de smager lidt af peber. Dog stråler blomstens gule og orange farver, og de skal derfor også nævnes! Blomsten egner sig også godt i salater. TIP: Prøv blomsten sammen med vandmelon, jordbær og feta.

📷


9.

Kornblomst: Find denne blomst langs marker og veje hvor der ikke sprøjtes. Kultiverede kornblomster findes både i hvide, rosa, dybrøde og lilla varianter, men den blå kornblomst er den mest udbredte i naturen, og du finder den oftest sammen med valmuer og margueritter. Kornblomsten blomstrer mellem juli og september.

📷


10.

Forglemmigej: Forglem ej de smukke små blå blomster, som også sagtens kan spises! De tager sig særligt godt ud oven på tærter, salater eller koldskål. De smager ikke af så meget, og er derfor et mere smagsneutralt alternativ.


Comments


bottom of page