top of page

Tang-Sanke-Tur

Opdateret: 14. maj 2019

Tang er en glemt ressource, som har haft en stor rolle i udviklingen af menneskets hjerne. Alle tangarter har nemlig højt indhold af mange gode vitaminer, mineraler, omega-3 og kostfibre. Kort sagt er tang en sundhedsbombe og så er den endda lige inden for vores rækkevidde! Så står du og mangler noget frisk til madlavningen, så får du her en guide til, hvordan du kan sanke din helt egen tang.


Du skal bruge:

  • Waders eller badetøj alt afhængigt efter det danske vejr

  • 1 Spand

  • 1 køkkensaks

  • Tupperware


Sådan gør du


1.

Start med at tjekke om det er sæson for tang ved at bruge VILD MAD-appen. Fra maj til august findes de mest friske og lækre skud af tang.


2.

Sank altid tang i rent havvand. Er du i tvivl så tjek lokationen med Badevands-appen. Husk altid at sanke mindst 300 m fra et udløb.


3.

Medbring udstyr og en makker, så du aldrig befinder dig alene ude på vandet.


4.

Sank kun frisk-levende tang som gror på sten, og pluk kun de yderste og mest lækre spidser af tangen på skånsom vis, så planten kan vokse videre. Husk at sanke bæredygtigt og med ydmyg respekt for naturen.


5.

Skyld det grundigt og sørg for der ikke sidder begroninger på planten.


6.

Prøv vores lækre tang-opskrifter og giv hverdagsretterne et ekstra pift. Du kan bl.a. lave Asiatisk kålsalat, Savtangspesto, en lækker Linseret eller Tang chips.

Du kan også lægge tangen på en rist og lade det ligge natten over ved stue temperatur. På den måde kan du dagen efter putte det i en blender eller bruge en morter til at lave granulat, som kan opbevares tørt i op til flere år.


ความคิดเห็น


bottom of page