top of page

Togferie

Opdateret: 2. jun. 2020

Ferien er ofte en af de tunge poster, når det kommer til klimapåvirkning, så hvorfor ikke droppe flybilletten og holde sommerferie lidt tættere på? Læs med og få tips til en ligeså oplevelsesrig ferie på skinner.


1. Planlægning

Det er desværre ikke lige så let at købe en togbillet, som det er at booke en flyrejse. Men vi har samlet nogle gode hjemmesider og apps, hvor man kan få kyndig vejledning:

DSB har lavet en udmærket oversigt over, hvordan du udforsker Europa med tog.

Interrailguide.dk guider dig til, hvordan du planlægger din togferie ned gennem Europa

Night-trains.com: Guide til nattoge-afgange i hele verden

DB Navigator-app: Gratis app med live opdateringer omkring forsinkelser - perfekt når du er på farten og vil holde dig opdateret på din rute.


2. Tag flere dage fri eller forkort afstanden Skal du rejse med tog, kan det være en god idé at holde mindst 14 dage fri. På den måde undgår du følelsen af, at halvdelen af tiden går med transport. Nyd i stedet at du har god tid og kan komme længere syd- eller nordpå. Har du ikke mulighed for at hive 3 uger ud af kalenderen, kan et alternativ være en kortere distance. Der findes mange destinationer, som kan nåes på en dag og giver samme følelse af ferie. Tag fx til Hamborg, Berlin, Göteborg, Bornholm, Malmö, Århus, Stockholm, Oslo osv.


3. Byhop Udnyt at du kommer forbi en masse forskellige byer på vejen og hold stop i nogen af dem. Stop fx i München eller Berlin ned gennem Tyskland. Vil du til Paris, kan du også stoppe i Bruxelles og nyde de omtalte fritter til en god belgisk øl. Ved at gøre rejsen til en del af ferien, får du både set og oplevet langt mere, samtidig med at du får et break fra toget.


4. Rejsetidspunkt Vil du hurtigt et sted hen, kan du med fordel vælge at tage et nattog. På den måde sparer du både en overnatning og udnytter tiden bedre. Tænk også på togskift, når du booker. At skifte tog om natten, er måske ikke ligeså praktisk, som om dagen. Skal du på strækninger med hurtigtog, hvor der er mange pendlere, kan det også være en fordel at booke en siddeplads på forhånd.

Hvad er dine tips og tricks til togferien? Del det gerne med #groselvtogtur og tip os, hvis du har forslag til forbedringer!

Commentaires


bottom of page