top of page

Dhal med lynsyltet rødløg

Denne opskrift er udviklet, så den er nem at lave over bål eller på et trangiasæt, og er derfor perfekt til en varm frokost på skovturen. Menuen er ikke bare genial som ude-mad, den er også god mod klimaet og udleder kun 0,45 kg CO2e pr. person - opskriften er lavet til fem personer.


Ingredienser

1 løg

250 g røde linser

5 fed hvidløg, hakket

2,5 spsk. ingefær, hakket

2 dåser hakkede tomater

7,5 dl grøntsagsbouillon

Krydderiblanding: 1 spsk. karry, 1 spsk. spidskommen,

1 spsk. koriander, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. chiliflager


Sådan gør du

Varm olie i en gryde og svits løg, hvidløg, ingefær og krydderier et par minutter. Kom linserne i gryden sammen med bouillon og vand og lad det simre indtil linserne er kogt bløde. Tilføj derefter de hakkede tomater, og kog lidt videre. Rør ofte i gryden, da det kan være svært at kontrollere varmen med trangia og over bål. Smag til med salt, peber og server med lynsyltet rødløg.


Lynsyltet rødløg


Ingredienser

To rødløg

1 dl. æbleeddike

1 tsk. sukker

salt og evt. lidt vand


Sådan gør du

Snit løgene i tynde skiver, og kom dem ned i fx et syltetøjsglas med eddike-sukker lagen. Tilsæt en smule salt og ryst glasset godt. Lad det trække i mindst 10 minutter, inden det er klar til servering.


TIPS: Gør retten ekstra vild ved at tilsætte nogle sankede urter - find inspiration i vores forskellige sankeguides:

Klima og kostråd

Opskriften er lavet med henblik på fødevarestyrelsens nye klima-kostråd, og måltidets CO2e aftryk er udregnet ved hjælp af CONCITO’s nye klimadatabase, der gør det super nemt og overskueligt at få mere klimavenlige madvaner. Tjek den ud her


Comentarios


bottom of page