top of page

Klimavenlig ret

Lad os præsentere en lækker klimavenlig ret: Next level svampe med græskar, spidskål, løg og crunch.


Denne ret er udviklet af GRO SELV'erne Anna, Sille, Tine, Nanna og Karoline til workshoppen ''Sjov & simpel Klimamad'' med hjælp fra Den Store Klimadatabase. Målet med workshoppen var, at lave en sund, lækker og inspirerende klimavenlig ret, som hverken presser pengepungen eller CO2 regnskabet. Med lokale sæsonbaserede råvarer, kan du godt invitere dine venner på et lækkert måltid allerede nu - retten er både nem, sjov at lave og super nærende.


Det skal du bruge:


(Til 3 personer)


1 hokkaidogræskar

500 g. svampe (Vi anbefaler Østershatte)

Et halvt spidskål

30 g. solsikkekerner

100 g. perlebyg

300 g. rødløg

1,5 dl. eddike

2 dl. sukker

Evt. lidt soya

Salt og peber


Sådan gør du:


Skrub dit hokkaido godt, udhul og skær det i mundrette tern. Hæld 2-3 cm vand i en stor gryde, hæld græskarternene i, og damp over middel varme i ca. 20 min. Gem græskarkernerne til at riste på panden.


Hæld perlebyg i en si, og skyl med koldt vand. Sæt vand over i en gryde med låg, og bring i kog. Tilsæt perlebyg og salt, og kog 15-20 min.Steg svampene på en varm og tør pande for perfekt stegeoverflade, inden du tilsætter olie og krydderier - på den måde fordamper vandet. Eller tag dine svampe til et helt nyt niveau ved hjælp af denne opskrift på suveræne svampesteaks!


Kom solsikkekerner og soya på en pande, og varm op til middelhøj varme, mens der røres rundt. Rør konstant, indtil soyaen er væk.


Snit dit spidskål fint, og miks det med solsikkekernerne og perlebyg. Top med de syltede rødløg.


Servér svampe og græskar med spidskålssalaten - bon appétit!


Gå selv på opdagelse i Den Store Klimadatabase og bliv klogere på klimaaftrykket inden dit næste måltid.
Comments


bottom of page